0

Kitten 12 weken oud

8 weken oud ; 9 weken oud ; 10 weken en ouder; Kittenpakket. Inleiding; Tips vooraf; Een kitten kiezen; Introductie kitten ; Wanneer uit het nest;. Is jouw kitten 12 weken oud? Waar moet je allemaal aan denken wanneer je een kitten in huis neemt? Wil eters jij alles weten over kitten? Lees al onze tips. De aanschaf van een kitten : waar moet je op letten, wat heb je nodig, 1 of 2 kittens, hoe oud moet het kitten zijn en nog veel meer tips bij de aanschaf. Gezocht Europese korthaar kitten 7- 12 weken 75,00 zoetermeer,. Kitten 6 weken 175,00 Dordrecht,. Gezocht: gratis kitten van max. De leeftijd van een kitten bepalen.

kitten 12 weken oud

De leeftijd van een kitten bepalen - wikihow

Indien je geen fokker bent, is er geen enkele zinnige reden (medisch of gedragsmatig) te bedenken waarom je je kat niet zou laten helpen! Zie ook: Een kitten opvoeden meer weten over de aanschaf en het opvoeden van een review kitten? Lees mijn boek kattig of poeslief?

kitten 12 weken oud

van ongewenste dieren en zwerfkatten: laat je kat op tijd castreren/steriliseren. Let op: poezen kunnen al met 4 maanden drachtig worden! Wees extra voorzichtig als je een broer en zus uit én nest hebt. Overleg met je dierenarts wat het beste is in jouw situatie. Bedenk dat een ongecastreerde kater door het vele sproeien niet in huis te handhaven. Hij zal bovendien op zoek gaan naar krolse poezen. Dat levert veel risicos op: hij kan ver van huis raken en de weg niet meer terug vinden of als zwerfkat naar het asiel gebracht worden. De kans op verkeersongelukken is voor een kater op het liefdespad groter dan bij huiskatten. En ten slotte vechten ongecastreerde katers meer, waardoor ze kans hebben op verwondingen én op kattenaids! Voor de poes geldt dat regelmatig krols zijn geen pretje. Het kan gezondheidsrisicos voor het dier opleveren en veel overlast voor jezelf veroorzaken in de vorm van onzindelijkheid. Krolse poezen kunnen gaan dwalen op zoek naar een kater en hebben daardoor meer kans op ongelukken.

1 week oud kittenleeftijd

Kitten 12 weken - katten en Kittens overige katten

Heb je een druk gezin, neem dan bijvoorbeeld geen rustig, teruggetrokken katje. Lees hier meer over het karakter van een kitten. Houd er in alle gevallen rekening mee dat een kitten veel drukte oplevert en je huis behoorlijk op de kop kan zetten. Klimmen, ravotten, dingen omgooien: het hoort er allemaal bij. Ben je erg gehecht aan je verzameling dure vazen, kies dan voor een rustige oudere kat. Introductie van het kitten in huis. Een veel gemaakte fout bij het introduceren van een nieuw kitten is het plompverloren in de kamer zetten van de nieuwkomer. Zowel kitten als aanwezige kat schrikken enorm, gaan blazen en dan heb je al meteen een groot probleem. Zet het kitten dus eerst een halve of hele dag (of een nachtje) in een eigen kamertje met eten, drinken en kattenbak zodat het tot rust kan komen. Ga dan pas de volgende dag aan de slag om de dieren voorzichtig aan elkaar laten wennen. Lees hier meer over het op de juiste wijze introduceren van een nieuw dier. Voorkom dierenleed, castreer op tijd!

kitten 12 weken oud

Je andere katten vragen meestal niet om een kitten erbij! Heb je een stabiele kattengroep, laat het dan zo en plaats er liever geen extra katten bij. Er is een grote kans dat de onderlinge relatie verstoord raakt. Heb je een goede reden om een kitten bij een volwassen kat te zetten, dan kan dat natuurlijk. Tenzij je kat al echt op leeftijd is of altijd alleen gewoond heeft. Een oudere kat weet een druk kitten niet echt te waarderen en je doet hem daar beslist geen plezier mee. Neem in zon geval liever twee kittens zodat ze aanspraak aan elkaar hebben. Neem de tijd om je kitten voor te stellen aan de andere katten. Karakter kiezen, ook al zijn kittens nog heel jong, vaak is er toch al iets over hun karakter te zeggen. In elk nest zit altijd wel een nieuwsgierig, ondernemend diertje en eentje die altijd het laatst is en wat verlegen oogt. Vraag aan de fokker hoe die het dier zou omschrijven.

De aanschaf van een kitten - praktijk voor Kattengedrag

Wil je meer weten over dit onderwerp, hals lees dan hier verder. Een of twee kittens? Dat hangt vooral van je leefsituatie. Eén kitten alleen gaat zich snel vervelen en kan de boel behoorlijk op de kop zetten. Werk je bijvoorbeeld hele dagen of ben je om andere reden veel afwezig, dan is het veel beter om twee kittens nemen. Ook als je een oudere kat hebt, kun je beter twee kittens erbij nemen, zodat ze elkaar kunnen bezighouden en de oudere kat met rust laten. Twee kittens zorgen voor meer werk (extra kattenbakken) en meer drukte in huis, maar voor de katjes is het vaak beter en ook leuker. Bij een jongere kat of in een kattengroep kun je prima én kitten zetten. Ben je veel uithuizig, dan is een huisdier gén goed idee. Ook al zijn ze met zijn tweetjes, de kittens hebben recht op aandacht en menselijke warmte. Kitten bij andere of oudere katten. Heb je al én of meerdere katten, dan wordt de situatie iets anders. kitten 12 weken oud

Vervolgens blijven ze dan nog een weekje bij de eigenaar of in het asiel om zeker te zijn dat het kleintje geen reactie op de enting heeft. Daarna kan het in principe naar een nieuw huis. In de periode van 7 tot 12 weken leren kittens omgaan met andere katten, ze doen dan een belangrijk deel van hun sociale vaardigheden. Veel gedragsproblemen komen voort uit het feit dat katjes veel te jong bij hun moeder worden weggehaald. Niet verwonderlijk als je weet dat in de natuur kittens pas met 14 weken zelfstandig worden! Hoe lang een kitten dan wél bij de moeder moet blijven, is zoals je ziet een onderwerp van veel discussie. Wat mij betreft is tien tot elf weken prima, zestien weken is veel te laat. Bovendien is er in de wetenschappelijke literatuur geen enkel bewijs dat 16 weken beter zou zijn, integendeel. Heb je een katje op het oog procedure dat bij een particulier persoon vandaan komt en wil deze het diertje te vroeg weg doen, vraag dan of het katje nog een paar weken mag blijven. Bied desnoods aan om gedurende die weken het voer te betalen.

Alles over kittens van 12 weken oud

Op Marktplaats zitten goedwillende particulieren, maar er zijn ook veel malafide handelaren te vinden. Wanneer mag een kitten bij de moeder weg? Het is wettelijk verboden om kittens die jonger zijn dan 7 weken bij de moeder weg te halen. Zes weken, een veelgenoemde leeftijd om een katje in huis te nemen, is dus veel te vroeg! Veel particulieren doen kittens vroeger weg of zeggen dat het katje ouder is dan 7 weken. Wil je kunnen inschatten hoe oud het kitten van je keuze is, kijk dan op de site. Daar kun je aan de hand van fotos en omschrijvingen zien hoe een kitten zich ontwikkelt. Een uitzondering op deze regel zijn natuurlijk moederloze kittens of kittens die in slechte omstandigheden opgroeien. Die kunnen beter snel shop worden weggehaald, maar moeten dan wel liefst nog een aantal weken bij leeftijdsgenootjes blijven. Als ze negen weken oud zijn, horen kittens hun eerste enting te krijgen.

kitten 12 weken oud

Men schrikt soms terug voor het bedrag dat een asiel vraagt voor een kitten, want ten slotte worden ze vaak op internet of via briefjes nivea in de supermarkt gratis aangeboden. Bedenk echter wel dat je een kitten van een particulier in vrijwel alle gevallen nog moet ontwormen, twee keer moet laten inenten en moet laten chippen. Dit bedrag valt vaak veel hoger uit dan wat je in een asiel voor een kitten betaalt! Bovendien kun je via een asiel soms korting krijgen op de sterilisatie/castratie van je kat. Of toch een kitten van een particulier? Pas op met. Particulieren die meerdere nestjes, soms van verschillende rassen, aanbieden. Vrijwel altijd zijn dit broodfokkers, die hun dieren gruwelijk misbruiken door ze nest na nest te laten krijgen. Als een moederpoes op is, wordt ze niet al te zachtzinnig gedood. Werk hier niet aan mee en kijk zorgvuldig waar je kitten vandaan komt. Kies voor de zekerheid van een asiel, goede opvang of erkende fokker.

Een kitten opvoeden kittenleeftijd

Overweeg je de aanschaf van een kitten? Een kitten in huis halen is natuurlijk erg leuk en spannend. Een kat zal nederland minstens 15 jaar deel uitmaken van je leven, dus het is iets om goed over na te denken. Wordt het een kitten van Marktplaats, van de buren of uit een asiel? Lees eerst deze tips of mijn boek: Kattig of poeslief. Waar haal ik een kitten vandaan? Kies je kitten zorgvuldig. Of het nu bij een particulier of bij een officiële fokker vandaan komt, het moet een levendig gezond diertje zijn, zonder natte oogjes, met een mooie vacht. Kijk bij particulieren en fokkers ook naar de andere dieren in het huis: is de moeder erbij en ziet ze er gezond uit, is het er schoon, groeien de dieren op in huiselijke kring? Een kitten uit het asiel, de asiels en opvangcentra zitten vol met kittens, dus mijn advies is (als je niet voor een raskat kiest) om daar als eerste te gaan kijken. Asielkatten zijn echt geen kneusjes!

Kitten 12 weken oud
Rated 4/5 based on 633 reviews
SHARE

kitten 12 weken oud Ufiwyky, Sun, April, 29, 2018

Het is nogal een verschil als. Flessenkittens vindt of kittens van een week of 7 oud. Nou zijn er wel manieren om een leeftijd van een kitten redelijk goed te kunnen bepalen. Wel is het zo, hoe ouder een kitten word hoe moeilijk het is in te schatten.

kitten 12 weken oud Uvyhakic, Sun, April, 29, 2018

Leeftijd inschatten, leeftijd inschatten is soms best lastig. Ik heb geregeld meldingen gekregen van mensen die een kitten hadden gevonden. Wat bij aankomst helemaal geen kitten bleek te zijn maar een jong volwassen diertje. Maar ook anders om komt zeker voor, dat mensen een melding maken van een volwassen dier wat in een jonge kitten bleek te zijn. Leeftijd inschatten is van groot belang als u kittens heeft gevonden waarvan niet bekend is wanneer ze zijn geboren.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: