0

Mooi lettertype

Hoe je dat moet doen wordt uitgelegd in de lesbrief afbeeldingen in word. Opdracht real 9 : maak de titel van je werkblad op met behulp van een bijzondere letteropmaak zoals contour of reliëf. Ten slotte : veel is niet altijd mooi of goed leesbaar. Als je net begint te ontdekken wat er allemaal kan heb je de neiging ook van alles te gebruiken. Pagina's met 5 verschillende lettertypes in 3 kleuren, doorspekt met wordart en smileys zijn over het algemeen niet prettig te lezen. Kies een paar dingen uit die je gebruikt en laat het daar bij. Als je een stuk tekst opmaakt met de bedoeling om het zelf af te drukken kun je in principe alles gebruiken wat je wil. Als je de tekst elektronisch bij een ander aanlevert (als bijlage in email, op diskette enz.) dan moet je er rekening mee houden dat de ontvanger misschien je opmaak niet goed overkrijgt. Heel veel mensen denken dat Word een standaard. Maar dat is niet zo, het is gewoon een commercieel product van Microsoft waarvan het bestandsformaat niet vrijgegeven. En hoewel de meeste tekstverwerkers een importmogelijkheid hebben voor word-bestanden gaat er soms een deel van de opmaak daarbij verloren. Ook als de ontvanger wel Word gebruikt maar een andere versie kan het met de opmaak mis gaan.

3, home remedies for Dust Allergy

De tekst is moeilijk leesbaar. Opdracht 7 : Schrijf de namen van de kleuren van de regenboog onder elkaar in de juiste kleur naast tekstkleur is een veld waarin je onderstrepingstijl chili en de kleur die je voor je onderstreping wilt kunt kiezen. In plaats van de standaard onderstreping kun je kiezen voor allerlei varianten zoals kringeltjes en streepjes. Daaronder zie je een aantal effecten die je kunt aanvinken: doorhalen en dubbel doorhalen spreken voor zichzelf. Superscript zijn letters en tekens die je hoger plaatst, je gebruikt. In wiskundige en natuurkundige formules: Emc2 Subscript plaatst je letters een beetje lager, je gebruikt het. Voor scheikundige formules: H2O Opdracht 8 : tik de tekst hieronder over: je kunt ook kiezen voor schaduw, contour, reliëf en verzonken. Het effect zie je het duidelijkst bij grotere letters. Reliëf en verzonken is zo niet erg duidelijk. Het wordt wat duidelijker als je de achtergrond arceert (een kleurtje geeft). Arceren kun je trouwens ook doen om iets extra te laten opvallen Arcering voeg je toe door te kiezen voor Opmaak (op de menubalk) en dan Randen en arcering en vervolgens in het tabblad Arcering voor de juiste kleur te kiezen. Je kunt ook om bijvoorbeeld een opvallend titelblad of een fraaie kop te maken gebruik maken van Wordart.

boven) en bij uitlijning kun je kiezen voor links, rechts of midden. Rechts onderaan is een voor de hand liggende keus. Als je op opmaak klikt kun je ook nog kiezen tussen verschillende soorten nummering. Opdracht 5 voeg rechts onderaan je werkblad een paginanummer toe opsommingtekens je bent ze in deze lesbrief al tegengekomen: aandachtspuntjes en nummeringen. Je gebruikt ze als je lijstjes maakt. Bijvoorbeeld: voor de wiskunde les heb ik bij me: Etui passer geodriehoek rekenmachine je maakt ze door op de knop opsommingtekens of nummering op de opmaakbalk te drukken Het type opsommingsteken kun je wijzigen door met de muis op je opsommingsteken te gaan staan, rechts. Opdracht 6 : a) maak eenlijstje (met aandachtspuntjes) van je meest favoriete sporten b) maak een (genummerd) lijstje van de 4 muziekgroepen/artiesten die jij het beste vindt Letters opmaken je kunt letters op allerlei manieren opmaken: andere kleuren, contouren, schaduw en reliëf enz. Je doet dat op de volgende manier: ga naar Opmaak op de menubalk, en kies Lettertype je krijgt dan het blad lettertype je kunt hier ook lettertype, tekenstijl (vet, cursief) en lettergrootte instellen. Daaronder zie je tekstkleur, als je op het pijltje klikt zie je een veld met kleurtjes waaruit je kunt kiezen. Nu is het wel leuk om kleur te gebruiken maar een stuk wordt er meestal niet leesbaarder van. Kies voor niet al te lichte kleuren. Als je te lichte kleuren kiest is het contrast met de achtergrond niet groot genoeg.

30 Minute korean Bibimbap Recipe the girl on Bloor

Daar zie je de sneltoets voor de ë : ctrl met een : en dan een e dead-keys. De term dead-key (dode toets) komt uit de typemachine tijd: als je dan een " intikte bleef de machine even staan en als je dan een e intikte werd het samen een. Dit werkt nog steeds zo (althans dat kun je zo instellen). Elke letter zachtboard heeft volgens een algemene standaard in de computerwereld (Ascii) een bepaald getal. Je kunt deze zogenaamde ascii-waarden opgeven met alt en dan het nummer. Alt137 geeft een. Voor luie stress mensen: de spellingcontrole geeft met name bij ë en ï die je vergeet aan dat het niet goed. Je kunt het op de manier die je geleerd hebt (rechtermuis-klik) veranderen. Opdracht 4 : tik de tekst hieronder over op je werkblad Extra opdracht : Heb jij een naam die je ook in het Arabisch, Grieks of Hebreeuws kan schrijven en weet je hoe dat moet? Schrijf dan je eigen naam in die taal. Heb je een naam waar een umlaut of een ander leesteken in voorkomt?

Het lukt altijd via invoegen - symbool, tenminste als het teken bekend is in Word natuurlijk. Je krijgt dan onderstaand blad. Als je met de muis over de tekens gaat zie je ze een voor een groot. Op het plaatje zie je lettertype "Standaardtekst". Je kunt ook kiezen voor windings (voor smileys en zo) of webdings (icoontjes). Ook zijn er (afhankelijk van je word-versie) tekensets voor Grieks, cyrillisch (Russisch schrift hebreeuws en Arabisch. Als je je teken geselecteerd hebt klik je op invoegen. Voor tekens die je vaak gebruikt is het makkelijk als je een sneltoets hebt: een toetsencombinatie die meteen de letter oplevert die je wilt hebben. Een sneltoets voor het euro-teken is bijvoorbeeld rechter-alt. Soms staat er op het blad symbool al een sneltoets, dat is hier ook het geval op het plaatje.

3 Oefeningen Tegen een dikke maag 4 Oorzaken

Je kunt er ook voor zorgen dat je zowel links als rechts de regels netjes onder elkaar krijgt,. Dat alle regels even lang zijn. Dat noem je uitvullen. De ruimte tussen de woorden wordt dan iets uitgerekt om de hele regel te vullen. Het geeft een mooi en rustig beeld en leest lekker. Vroeger was dat voor zetters een heel karwei om een tekst zo te krijgen, er moesten dan kleine stukjes wit tussen de woorden worden geplaatst. Met de computer is dat tegenwoordig heel gemakkelijk. In word gaat dat met de meest rechtse knop in best het groepje uitlijnknoppen op de opmaakbalk. Opdracht 3 : Lijn tekst 1 rechts uit Lijn tekst 2 in het midden uit kies voor tekst 3 uitvullen. Symbolen Als je letters of tekens wilt invoegen die niet op het toetsenbord staan kan dat vaak op verschillende manieren. Je moet dan denken aan ë, ç, en smileys.

Normaal lekker leesbaar is douglas korps. 10 is ook nog goed leesbaar en daarmee kan je veel tekst op een bladzijde kwijt. 14 is groot maar soms ook een goede keus. Je veranderd de grootte met het knopje met het cijfertje (12 op het plaatje) naast die van het lettertype. Opdracht roche 2 : tik de zin "van klein naar groot" en laat de lettergrootte regelmatig oplopen van 8 naar 26 Uitlijning de meeste tekst wordt links uitgelijnd. Dat betekend dat alle tekst links begint en alle nieuwe regels links netjes onder elkaar komen. Je kunt echter ook rechts uitlijnen. Je gebruikt daarvoor de uitlijnknoppen op de opmaakbalk. Rechts uitlijnen kan mooi zijn als je bijvoorbeeld links een plaatje plaatst en daar rechts een tekst naast zet. Je kan het ook doen om een stukje te laten opvallen. En natuurlijk kun je ook kiezen voor "midden".

13, beauty, products, canadians, are buying Right Now

Courier is een lettertype dat lijkt op schrijfmachineschrift. Als je goed kijkt zie je dat de overgevoeligheid ruimte van iedere letter (met wit er om heen) gelijk. Courier gebruik je meestal niet om een hele tekst in te schrijven. Je gebruikt courier vaak als onderscheid met de normale tekst. Bijvoorbeeld als je in een tekst wilt aangeven dat iets een formule of een stukje code. Opdracht 1 : Op het vragenblad staan 4 (lange) teksten, genummerd tekst 1 tot en met tekst. Verander het lettertype van elk van die teksten in een lettertype dat je geschikt acht bij de inhoud. Vraag 1 : a) voor welk lettertype heb je gekozen bij tekst 1? B) wat was je 2e keus? C) beschrijf waarom je voor dit lettertype hebt gekozen. Beamtwoord die vraag ook voor de andere teksten. Lettergrootte de zin hierboven loopt van korps 8 tot korps 26 (korps is een aanduiding voor lettergrootte).

Dat hangt er van af wat voor tekst je hebt. Typografen (mensen die tekst opmaken) onderscheiden 3 hoofdtypes: Letters met schreven. Schreeflozen, fantasieletters, letters met schreven gebruik je vaak in wat officiëlere stukken. Een schreef is trouwens het kleine streepje aan het uiteinde van een letter. Dit stukje is getypt in, times New vacatures Roman, een veel gebruikt lettertype dat je kan herkennen aan de driehoekige vorm van de schreven. Bij grote letters kun je het verschil goed zien. T in Times New Roman, t in Arial, arial is een voorbeeld van een schreefloze letter. Het staat iets "minder formeel" en het leest makkelijk bij lange stukken. Deze lesbrief is grotendeels in Arial geschreven. Comic Sans ms is een fantasietype dat veel gebruikt wordt om een goed leesbare maar niet te formele tekst te maken: bijvoorbeeld (grappige) uitnodigingen voor een feestje.

Tekst opmaken in Word

Tekst opmaken in word, de opmaak van deze webpagina is gedeeltelijk afhankelijk van de browser die je gebruikt, het kan zijn dat bepaalde opmaak-effecten niet goed zichtbaar zijn. In "kennismaken met word" hebben we geleerd tekst te selecteren, in te voegen en te verplaatsen knippen en plakken en te werken met vet, cursief en onderstreept. Nu gaan we ons bezighouden met allerlei andere standaard mogelijkheden van word waarmee je de opmaak van je tekst kunt verfraaien. We gaan het hebben over fontjes (lettertypes lettergrootte, uitlijning, invoegen van symbolen en "bijzondere leestekens pagina nummering, opsommingtekens, gebruik van kleur en tenslotte speciale cream tekstopmaak. Hoe moet je deze lesbrief gebruiken? Bij deze lesbrief hoort een werkblad, dat moet je eerst downloaden (klikken met rechtermuisknop en kiezen voor " doel opslaan als opslaan op je diskette en openen in Word. Alle opdrachten en vragen moet je daarop maken. De tekst hieronder moet je goed doorlezen. Elke keer als je een vraag of een opdracht tegenkomt maak je die in het werkblad. Lettertypes, je kunt het lettertype dat je gebruikt veranderen door in de opmaakbalk op het pijltje te drukken naast het lettertype wat je nu gebruikt (standaard is dat vaak times benen New Roman ). Je krijgt dan een hele lijst waaruit je kunt kiezen, geschreven in het lettertype, zodat je een idee hebt hoe het er uit ziet. Welk lettertype moet je nu kiezen?

Mooi lettertype
Rated 4/5 based on 562 reviews
SHARE

mooi lettertype Zawemewo, Mon, April, 30, 2018

Bakken met gevoel in luyksgestel, ruud en Uday onderweg naar Rotterdam. Blinde jongen (10) voelt met tong welk merk miniatuurauto hij vast heeft. Be 08/05/18: beerse demodag voor Slechtzienden en Blinden. Nl oproep: Onkyo schrijfwedstrijd, steeds meer jonggehandicapten zitten thuis zonder uitkering. Nl 07/10/18: Enkhuizen Blind varen op je gevoel.

mooi lettertype Coced, Mon, April, 30, 2018

Vraag: toegankelijk muzieksysteem, meer vrijheid voor slechtzienden, studenten op sportkamp met mensen met een beperking. Be 04/05/18: Antwerpen concert in het donker. Slechtziende leerlingen voelen autos, annemiek is slechtziend en heeft een geleidehond.

mooi lettertype Fejoqi, Mon, April, 30, 2018

Tien dingen die je nooit moet doen als je lenzen draagt. Van Ark wil aanpassingen doen in plan arbeidsongeschikten. Banenplan gehandicapten onder vuur, van Ark op zoek naar draagvlak voor banenplan. Sticker toont dat blindengeleidehonden welkom zijn in Kortrijkse winkels en horecazaken. Bultjes op oogbol: Oorzaken gezwelletjes op oog (oogbultjes).

mooi lettertype Likaxoki, Mon, April, 30, 2018

Slechtziende leerlingen voelen autos, dertig mensen op wachtlijst voor blindengeleidehond. Be 13/05/18: Ieper kattenstoet wordt zichtbaar voor blinden. Nieuw apparaatje maakt slechtziende joric (18) een stuk zelfstandiger. Vechtersmentaliteit, levenslust en doorzettingsvermogen, slaapproblemen bij blinden: niet-24-uurs-slaap-waakritme, ooglymfoom (intraoculair lymfoom kanker in oog of ogen.

mooi lettertype Efohaq, Mon, April, 30, 2018

Uitgescholden en omver gereden 2 ton plastic dopjes op Grote markt. Oplossing in zicht voor droge ogen. Hier is Annemiek d-day: de kennismaking met nieuwe blindengeleidehond.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: